ROV-system til Holmgrens Sjøservice

“Vi ser veldig fram til å ta alt utstyret i bruk.” Det sier Tom Andreas Holmgren og lærling Ole Martin Iversen fra Holmgrens Sjøservice i Kvalsund ved Hammerfest.

De har vært i Telemark Teknologipark på Notodden og fått opplæring i bruk av et SUB-fighter 15k ROV-system fra Sperre AS. Foruten selve ROV`en består leveransen av container, høytrykksaggregat og Sperre vaskerigg.

“Dette er en stor investering for oss, men det gjør oss i stand til å utføre en del oppdrag som vi ikke har kunnet ta på oss tidligere. Blant annet kan vi nå jobbe dypere enn vi har gjort før. Denne leveransen fra Sperre gjør at vi kan satse offensivt”, sier Holmgren. Holmgrens Sjøservice består av ni ansatte pluss en del innleide.
Selve opplæringen i bruk av utstyret hos Sperre tok to dager, og Holmgren og Iversen var ikke helt ukjent med utstyret fra tidligere.
“Vi har lånt en ROV fra Sperre i halvannen måned, så vi har kjennskap til hvordan systemet fungerer”, forteller de.

Når det gjelder hvorfor de valgte Sperre AS som leverandør når investeringen skulle gjøres, så svarer de at det er flere grunner til det: -Vi er helt avhengige av at utstyret fungerer optimalt til enhver tid, og Sperre AS er kjent for å levere kvalitet. Nå har vi i tillegg fått erfare at det virker, pluss at vi kjenner dem fra før. Så da var valget lett, sier Tom Andreas Homgren.

oldnews-Holmgrens2