Leverte dykkerbil til Høgskolen i Bergen

“Dette er en stor dag for Dykkerutdanningen”, sa teknisk leder Hilde Brandt Røssevold og instruktør Åge Lie ved Høgskolen i Bergen.

Mandag 3. februar hentet de den splitter nye dykkerbilen, stappfull med topp moderne utstyr, hos Sperre AS i Telemark Teknologipark på Notodden.

“Vi har sett fram til dette lenge, så det blir feiring med kake når vi kommer fram”, smilte de to. Alt på bilen ble spesiallaget slik Dykkerutdanningen ønsket det – levert til avtalt tid. Og høgskolens representanter var veldig godt fornøyd med Sperre AS som leverandør. “Vi er kjempefornøyde. Det har vært god kommunikasjon hele veien. Spørsmål og problemstillinger har blitt svart på og løst underveis. Vi kjenner Sperre fra før, og er veldig glade for at det var de som stod for leveransen etter anbudsrunden”, fortalte Brandt Røssevold og Lie.

Dykkerutdanningen er den eneste i sitt slag innenfor det offentlige utdanningssystemet i Norge, og består av 26 studenter. I tillegg blir det gjennomført 3-4 redningsdykkerkurs på 9 uker hver i regi av utdanningen hvert år. Tidligere har utdanningen brukt containere i sin undervisning, men med egen bil blir alt enklere og bedre.

“Med en bil som dette blir vi mye mer mobile og tilpasningsdyktige. I tillegg får vi nå mer moderne utstyr, samt at bilen er tilpasset våre ønsker, fortalte høgskolens representanter ved overleveringen.” De kunne videre fortelle at bilen ikke ville bli stående stille lenge i Bergen. Bare en uke etter overlevering stod et kurs i Bamble i Telemark på programmet.

oldnews-Dykkerbil16